Borrning för bergsvärme

Bergvärme för företag eller privatpersoner

Vi erbjuder borrning för bergvärme och bergvärmeinstallationer – från små anläggningar åt privatpersoner till större anläggningar åt kommuner och företag. Vi har den mångåriga erfarenhet och breda kunskap som krävs för att göra en rätt dimensionerad energiborrning till din bergvärmeanläggning.​​​​​​​ 

VARFÖR VÄLJA BERGVÄRME?

Några av fördelarna med bergvärme är att den är:
 • Energisnål
 • Miljövänlig
 • Ger tillbaka 5 ggr mer energi än den förbrukar
 • Fungerar året runt
 • En investering som betalar sig efter några år
borrföretagen hemsida kan du läsa mer om bergvärme och energiborrning.

VAD KOSTAR ENERGIBORRNING FÖR BERGVÄRME?

Det är en fråga som har lika många svar som antal kunder vi har. Vi kommer alltid ut och tittar på hur det ser ut hos er innan vi skickar ett prisförslag/offert till er. Ett hembesök där vi tittar på just ditt projekts förutsättningar brukar vi kunna få till inom en vecka.

VAD INGÅR?

 • Borrhålet
 • Kostnadsgaranti
 • Du får ett borrbevis som visar att du höjt värdet på fastigheten
​​​​​​​
Vill du veta mer om oss, se våra referenser eller läsa mer under vanliga frågor?

Vill du ha en kostnadsfri offert? Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort.

HAR DU FRÅGOR OM BERGVÄRME?


Vi har märkt att våra kunder ofta har frågor om olika saker som rör bergvärmesystem/och borrning för bergvärme och det bästa vi vet är att svara på dem. Därför har vi har samlat de vanligaste frågorna under vanliga frågor. Men har du andra frågor så slå oss gärna en signal på 0156-102 35 så ska vi svara så gott vi kan.
De flesta energiborrningar vi utför är åt andra företag. Så som rörmokare och VVS-firmor. Men vi borrar givetvis även åt privatpersoner. Vi har bra samarbetspartners som vi gärna kan rekommendera när det gäller allt som inte har just med borrningen att göra.
Vi är certifierade av : ​​​​​​​RISE

VI BORRAR TILL DIN BERGVÄRMEANLÄGGNING

Ett värmesystem till sitt hus behöver alla som bor i det nordiska klimatet. Både till värme i huset men också till varmvatten. Det finns många system på marknaden som erbjuder värme. T.ex. fjärrvärme, pellets, direktverkande el, luftvärmepumpar o.s.v. Bergvärmepumpen utnyttjar bergets unika egenskaper att lagra energi och ger många år av bekymmersfritt nyttjande av den samt ökar din fastighets värde.
Hur stor kapacitet bergvärmekällan har är avgörande för hur stor besparing du kan göra. Bergvärmepumpen kan på så vis inte göra ditt energiuttag mer effektivt än vad ditt borrhål eller din bergvärmekälla är.

Det finns olika saker som påverkar hur djupt borrhål du behöver. 
 • Hur stort energibehov som behövs för att försörja din bostad.
 • De geologiska förutsättningarna som råder på platsen.
 • Vilka temperaturintervaller som passar värmepumpen du tänkt använda.